Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zástupce drobného ovoce - angrešt a jeho nutriční charakteristiky
Mohelský, Tomáš ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá méně známým druhem ovoce, a to Srstkou angreštem (Ribes uva crispa). V teoretické části jsou popsány botanické charakteristiky Srstky Angreštu: popis rostliny, rozmnožování a formy rostlin. Dále jsou popsány vybrané odrůdy, škůdci a choroby Srstky angreštu. V následujících kapitolách je uveden seznam účinných látek v angreštu a jeho zpracování. V závěru teoretické části jsou popsané nejpoužívanější metody pro stanovení pektinu v ovoci. V experimentální části se práce věnuje optimalizováním spektrofotometrické metody pro stanovení pektinu, a samotnému stanovení pektinu v angreštu.
Zástupce drobného ovoce - angrešt a jeho nutriční charakteristiky
Mohelský, Tomáš ; Hrstka, Miroslav (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá méně známým druhem ovoce, a to Srstkou angreštem (Ribes uva crispa). V teoretické části jsou popsány botanické charakteristiky Srstky Angreštu: popis rostliny, rozmnožování a formy rostlin. Dále jsou popsány vybrané odrůdy, škůdci a choroby Srstky angreštu. V následujících kapitolách je uveden seznam účinných látek v angreštu a jeho zpracování. V závěru teoretické části jsou popsané nejpoužívanější metody pro stanovení pektinu v ovoci. V experimentální části se práce věnuje optimalizováním spektrofotometrické metody pro stanovení pektinu, a samotnému stanovení pektinu v angreštu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.